Kartoffelavlere

Hos Brødrene Rasmussen dyrker vi selv årligt ca. 400 ha. med kartofler. Derudover tilbyder vi pasningsaftale til andre kartoffelavlere. Det kan være en fuld pasningsaftale fra kartoflen er lagt i jorden til den er taget op og klar til fragt. Eller en delvis pasningsaftale. Ring og få en uforpligtende snak om mulighederne. Du kan fange Mads på telefon 23 23 23 76, og du kan læse lidt mere om vores baggrund her.

Er du nystartet avler med brug for sparring?

Er du helt ny inden for kartoffelavl er du også velkommen til at bruge os som konsulent i en opstartsperiode. Vi har selv fået god råd og vejledning fra erfarne avlere, og den uvurderlige viden vil vi gerne bidrage med. Vi ved at kartoffelavl kræver fuld opmærksomhed fra kartoflen er lagt til den er leveret på fabrikken. Der er mange tid som kan have indflydelse på din kartoffelhøst, vi deler gerne af vores erfaring.

Indgå en pasningsaftale og undgå maskinudgifter

Med en pasningsaftale hos os har du mulighed for at starte op på kartoffelavl uden nogen form for kartoffelmaskiner, eneste krav er at du selv skal eje eller leje leveringsrettigheder. Her kan du læse mere om muligheden for at eje eller leje andele til levering af kartofler.

Når vejret driller har vi grejet

Ikke alle år er “drømmeår” for kartoffelavlere. Det måtte vi sande i 2019 da efterårsregnen var stort set ustoppelig. Vi investerede i en kartoffeloptager med larvefødder. På den måde sikrede vi at få både vores kunders og vores egen kartoffelhøst i hus, inden frosten tog over efter regnen.

Kartoffelavlere

Det primære produkt der udvindes af kartoflen er er kartoffelstivelse. Størstedelen af stivelsen anvendes som ingrediens i fødevarer. Kartoflernes (frugt-)saft indeholder protein (kvælstofforbindelser) og udvindes dels fordi proteinet er værdifuldt som ingrediens i dyrefoder og som råvare til produktion af enzymer, dels for at fjerne kvælstof fra frugtsaften, og dermed nedbringe kartoffelfabrikkens miljøbelastning.